Kulturvandring i Setesdals Austhei Nord

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 17:00
Til dato
30. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Setesdal
Arrangør
DNT fjellsport Aust-Agder
Turområde
Austheiene (se kart)

Turen for de som ønsker å oppleve variert og spennende terreng i fjellheimen i godt og hyggelig sosialt fellesskap. Vi skal oppleve alpint høyfjellsterreng med fantastisk utsikt over uberørt fjellandskap og fjellvann. Vi skal passere noen idylliske og tradisjonsrike seter-voller før vi går ned i Finndalens magiske landskap med urskog, myr, tusser og troll. Underveis blir det tid til sagn og lokalhistorie. Kanskje treffer vi på Huldra, reinsdyr eller ørn.

Vi legger opp til kjøring fra Arendal og Kristiansand/Søgne. Bilene fra Arendal og Kristiansand møtes på Evje kl. 1700. Vi handler inn mat på Evje til fellesmiddag på Bjørnevasshytta fredag kveld.  Bjørnevasshytta ligger i nærhet til vei.

Lørdagen:
Bjørnevasshytta til Hovstøyl. Vi kjører ca. 5 kilometer østover og parkerer bilene ved fylkesgrensa. Der går vi inn på T-merket løype til Hovstøyl. Vi skal gå ca. 20 kilometer og stipulert gangtid er 8 timer. Det er en bratt 30 minutters oppstigning, og en bratt 30 minutters nedstigning på turen . Etter ca. 10 kilometer går vi bort fra stien ved Gullborgstøyl og ned i Finndalen. Vi går gjennom magiske Finndalen med urskog og myrterreng ned til nordenden av oppdemmede Hovatn. Der går vi T merket løype i kupert terreng til Hovstøyl.

Søndagen:

Vi går fra Hovstøyl på sagnomsuste Bispevegen til Valle. Vi starter turen i kupert terreng til vi krysser Finndalen. Da stiger vi jevnt og trutt fra ca. 800 meter til ca. 1200 meter på det høyeste punktet, før vi får en forholdsvis bratt nedstigning til Valle. Vi passerer flere kulturminner på vår vei, og da blir det en kort stopp med litt historiefortelling. Turen går fra skog, til bjørkekratt og myr og helt opp på snaufjellet med en fantastisk utsikt. I Valle har vi en bil parkert for transport av sjåfører til turens startsted. Turen er på ca. 15 kilometer og stipulert tid er 6 timer

Praktisk informasjon

Oppmøte / avreise

Arendal: Harebakken v/busstasjonen, kl. 1600, møt opp presis.

Annen oppmøteplass, f.eks.: Kristiansand/Søgne etter avtale
Evje kl. 1700

Hjemkomst

Vi beregner å være tilbake i Arendal senest kl.19.00-20.00.

Transport

Vi reiser i privatbiler. Bileier får 4 kr/km. Kjøreutgiftene fordeles likt på alle deltakerne, eventuelt med justeringer for ulik reiselengde. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil.

Minimum antall deltakere: 6

Utstyr

I tillegg til normalt utstyr og bekledning beskrevet i DNTs pakkelister må deltakerne ha med følgende: --

Mat

Hver enkelt sørger for egen tørrmat til frokost, niste etc. Ved overnatting på hytter med proviantlager (selvbetjente hytter) er det mulig å kjøpe denne maten på hyttene.
Turkoordinator kjøper inn mat til fellesmiddagen. Hver enkelt tar med ønsket drikke til fellesmiddagene.
Vi kjøper middag av matlageret på Hovstøyl.

Det er ikke matlager på Bjørnevasshytta

Pris / felleskostnader

Overnatting: På DNT-hyttene betaler hver enkelt selv (benytt engangsfullmakt på hyttene/APP).

Transport: Vi reiser i privatbiler, ca. 410 km t/r. Kalkuler ca. kr 1640 pr bil. Bileier får 4 kr/km.

Mat: Beregn ca kr 160 til fellesmiddag.

Oppgjør: Etter turen.

Vilkår

Ved å melde deg på denne aktiviteten bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet under deltakers ansvar.

Turlederkurs

Turkoordinator har relevant turlederkurs.

Kulturvandring i Setesdals Austhei Nord

Turen for de som ønsker å oppleve variert og spennende terreng i fjellheimen i godt og hyggelig sosialt fellesskap. Vi skal oppleve alpint høyfjellsterreng med fantastisk utsikt over uberørt fjellandskap ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Einar Skarpeid