Dagstur til Austheiene sør

Fellestur

Dato
12. september kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangør
DNT fjellsport Aust-Agder

Bli med på en rundtur på Svåbassen i Tovdal med start fra Dale, tilbakekomst til Austenå. Dette er et spennende, men lite brukt turområde i Varierende terreng Toppen ligger på 840 moh.

Oppmøte Harebakken, bak busstrminalen kl 9.00 presis. Om noen ønsker det, kan de kjøre direkte til Tovdalen, møtes

da ved Øvre Ramse. Vi andre er der ca kl 10.00.Fortsetter mot Austenå, der forlater vi en eller flere biler. Kjører videre til Dale. Nå starter fotturen. Første delen har ganske mange høydemeter som må overvinnes, men det går greit.Følger gammel skogsvei mot Heimstetjønn. Her dreier vi mot sør, og fortsetter stigningen i ganske uoversiktlig skogsterreng.

Kommer etterhvert på snaufjellet, og horisonten utvider seg. Passerer Svåbassens høyeste pungt- 840 moh.Nedstigningen blir på sørsiden av fjellet. Kommer inn på en hyttevei som fører oss ned til Austenå. Her har vi heldigvis en bil, så vi får hentet de andre bilene på Dale.

Praktisk informasjon

Oppmøte / avreise

Harebakken ved bussterminalen kl 9.00 presis. Er det noen som vil bli plukket opp langs ruta, så si fra. Det er også mulig å kjøre selv til Tovdal, stopp da på Øvre Ramse.

Hjemkomst

Vanskeligå si når vi er tilbake, men det blir på ettermidagen en gang.

Transport

Vi reiser i privatbiler. Bileier får 4 kr/km. Kjøreutgiftene fordeles likt på alle deltakerne. Gjerne møt opp med bil, om du kan stille.

Krav til deltakerne

Det blir en del høydemeter som skal overvinnes, så det er greit med litt "kondis" i bånd.

Kart og GPS

Setesdal austhei sør

Mat

Ta med niste

Pris / felleskostnader

De eneste felleskostader blir transport. Bileier får kr 4.00 pr km. Ca 15 mil tur retur, med 4 stk pr bil utgjør kjøring kr 150pr person. Ta med kontanter elelr bruk VIPPS.

Vilkår

Ved å melde deg på denne aktiviteten bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet under deltakers ansvar.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kristian Aas