DAGSTURER I FJELLET I SPANIA

Fellestur

Fra dato
16. november kl. 00:00
Til dato
23. november
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellklatretur, Viaferrata
Arrangør
DNT fjellsport Aust-Agder
Dette arrangementet er over!

Hva med en uke der solen fremdeles skinner på Costa Blanca og hvor det er norske sommerteperaturer som enavveksling til høstmørket i Norge. Her legges det opp til en uke med allsidige aktiviteter der deltakerene ordner seg transport og overnatting selv. Vi tar utgangspunkt i den norske kolonien i Alfaz del Pi ved Alicante i Spania. Det blir arrangert fellesturer hver dag, og det er også muligheter for egne turer og aktiviteter for de som ønsker det. Vi planlegger fjellturer, tinderangling, klatring i boltede ruter, via Ferrata og juving. Hver dag avsluttes med et hyggeligfellesmåltid på en restaurant. Det er også gode muligheter for stisykling i området. Vi tar et koordineringsmøte i forkant av turen og bestemmer turene/aktivitene sammen.

Turbeskrivelse

Følgende fellesturer er mulig på Costa Blanca:

Fjellturer: Puig Campana, Sierra Bernia, Sierra Helada, Penon de Ifach Calpe og 10 tusen trappetrinn Fleix

Tinderangling: Sierra Bernia traversen, topptur Puig Campana

Klatring i boltede ruter: Sierra de Toix, Eco Vally og Sella dalen.

Via Ferrata: El Ponoch, Candelabre Busot og Albir

Juving: Baranco del Infierno

Stisykling: Puig Campana, La Nucia, Castell de Castell

Hvilke turer og aktiviteter vi velger som fellesturer er avhengig av interessen og været. Vi tilpasser turene til deltakerene og vi avklarer dette sammen på møte i forkant av turen.

Praktisk informasjon

Vi arrangerer et infomøte for alle deltakere torsdag den 28. oktober 2021, kl. 18.00 i lokalene til Aust-Agder turistforening. 

Oppmøte / avreise

Vi møtes etter nærmere avtale på Torp eller Alicante flyplass. Den føste turen starter kl 09:00 den 17 november i Alfaz del Pi.

Hjemkomst

Hjemreisedag er fra den 23 november

Transport

Tanken er at den enkelte ordner seg transport opp og ned til Spania selv. For eksemplel; fly til Alicante flyplass og leiebil derfra.

Viktige føringer 

- Gode miljøvalg skal prioriteres foran kostnader.

- Ved flyvninger skal reisen gjennomføres med biodrivstoff der dette er mulig.

Ved flyreiser

For bestilling av flybiletter med SAS, Widerø og eventuelt andre som tilbyr det- bruk tileggtjenester for kjøp av drivstoff 100% av reisen. Biodrivstoff kan kjøpes for alle biletttyper. Les mer om SAS sitt tilbud om biodrivstoff her:Biodrivstoff | SAS

 Krav til deltakerne

Gyldig pass, reiseforsikring og Corona vaksinasjons sertifikat for innreise/utreise Spania og Norge.

Utstyr

Utstyr som er egnet i fjellet i Norge sommerstid er egnet på turene. Den enkelte tar med hjelm, klatresæle, klatresko og gode fjellsko (klatreutstyr/ via Ferrata kan lånes hos AAT)

Mat

Hver enkelt sørger for egen mat til frokost, niste, lunch og snacks etc. Hver dagstur avsluttes med en fellesmiddag på et spisested/restaurant for de som ønsker det.

Felleskostnader

Vi tar et møte i forkant og blir enige om hvor mange leibiler vi trenger og hvem som leier de. Den enkelte ordner seg også inkvartering i området Alfaz del Pi / Albir. Det er flere overnattingsmuligheter i området alt i fra camping (Lavvo kan lånes hos AAT) til airbnb, leiligheter og hoteller. Turkordinator har bodd 10 år i området og kan komme med anbefalinger og forslag.

Vilkår

Ved å melde deg på denne aktiviteten bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet under deltakers ansvar.

Turlederkurs

Turkoordinator har relevant turlederkurs.

Hovedarrangør: DNT fjellsport Aust-Agder.
 

DAGSTURER I FJELLET I SPANIA

Hva med en uke der solen fremdeles skinner på Costa Blanca og hvor det er norske sommerteperaturer som enavveksling til høstmørket i Norge. Her legges det opp til en uke ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Lars Dybing