Turreferat: Padletur til Lyngør august 2019

Padletur til Lyngør august 2019.
Padletur til Lyngør august 2019.

Sommerens siste padletur gikk til Lyngør og ble en stor suksess med mange deltakere. Her følger et lite referat fra turen.

Fredag kl 16.00 møttes vi på stranden på Buøya.

Vi var 11 stk som padlet herfra i flott solskinn og varm medvind. Knut, Kjersti, Alina, Tore, Kristian, Janina, Nils, Rune, Esben, Audun og Irina. Turen gikk til Furøya i Tvedestrand.

Her fordelte vi oss til overnatting:  4 stk i lavvo  og 7 stk i forpakterboligen.  Her fikk gruppen følge av tre andre også med på turen: Lars, Tine og Gard.  Friskuser som de er, så sov de i hengekøyer. Inger Johanne og Kåre var også med på turen – i følgebåt. Det var en god trygghet for oss. Og så var de så greie å frakte lavvoen i båten – og til og med satte de den opp på en fin plass!

Vi hadde på forhånd bestilt bord på Furøyas restaurant. En hyggelig stund med god mat og tid for å bli kjent med hverandre. Etter en natt med mye vind - og regn i bøtter og spann, startet vi dagen med mange kaffekopper… før vi våget oss ut i uværet. Med Lars i tet, Knut som stødig «fadder» og Esben og Kåre med VHF, padlet vi forsiktig ut i Oksefjorden i en kraftig motvind. Dette gikk veldig fint, så når vi fikk satt snuten mot Borøya så suste vi av sted med god fart i medvinden. Det ble et fint padlestrekk med pauser underveis og vi avsluttet siste del i solskinn. Ilandstigningen på Lyngør Fyr var vanskelig og her måtte vi hjelpe hverandre med å komme i land, og å få opp kajakkene. Men så var vi snart innlosjert i huset og kunne henge alt av klær og utstyr til tørk! Menyen på kvelden var ferdiglaget lapskaus og sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert. Formann i Arendal Kajakklubb, Hans Jørgen, kom padlene ut og var sammen med oss i hyggelig lag lørdagskvelden.

Neste dag startet Knut, Kjersti og Alina tidlig å padle for de hadde lang kjøretur østover før de var hjemme. Da var det heldigvis blitt stille sjø og solskinn. Stor takk til de tre som reiste så langt for å være med oss på tur. Veldig koselig å treffe ander ildsjeler fra Turistforeningen.

Vi andre begynte padleturen kl. 10.00 og ankom Buøya kl. 17.00. En fin dag i kajakken i fine omgivelser og hyggelig selskap. Stor takk til alle som deltok på turen. Og hatten av for de tre padlerne som var relativt ferske padlere men allikevel var superpositive og topp pågangsmot.

Referat v/ turkoordinatorer Audun og Irina.

Skrevet av Axel Bjelke 24. august 2019