Turreferat: Telttur i Austheiene 9-10. juni 2017

Rjukanfossen i Årdalen.
Rjukanfossen i Årdalen. Foto: John Øyslebø

Fantastiske Årdalen! En tidlig junihelg arrangerte Fjellsportgruppa i Aust-Agder en vandretur til Årdalen og Rukkevatn naturreservat øverst i Tovdal.

Etter noen regnfulle dager med flomfulle elver og bekker møttes DNTs turkoordinator Kristian Aas samt vandrerne Jorun, Magne, Toril og John tidlig lørdag morgen på Dale i Tovdal for å starte vandringen innover dalen til Rjukanfossen. Fossen har et fossefall på 45 meter og var et mektig skue i den flomfulle elva.

Turen gjekk videre innover Årdalen forbi Ånebjør med de koselige setervollene, så rett opp bratte heia ved Guseholta, forbi Videstøltjønn og ned til vestsiden av Rukkevatn hvor vi slo leir for natten på en super plass med flott utsikt over vannet. Det var sol, litt bris og derved omtrent myggfritt slik at vi koste oss skikkelig i flott natur. Mens turkoordinator Kristian mikset i sammen en knallgod rømmegrøt «fra bunnen av», prøvde noen av oss andre fiskelykken, men resultatet ble bare to aurepinner i det flomstore Rukkevatn. Mette i magen av rømmegrøt og trøtte av en god tur i omtrent stifritt terreng var det godt for vandrerne å krype inn i teltene for en natts søvn for å lade opp til hjemturen neste dag.

Etter nedpakking av leiren og en god frokost gjekk turen videre i syd-østlig retning langs vestsiden av Rukkevatn før løypa svingte i mer syd-vestlig retning mot Dale i Tovdal der bilene var parkert. Turen ble avsluttet med hjemmebakt kringle, kaffe og litt mimring om turen på Hillestad Galleri før alle dro videre hjem til seg. Vandrerne Jorun, Magne, Toril og John takker Fjellsportgruppa og spesielt turkoordinator Kristian Aas for en flott tur i et vakkert landskap. Turen anbefales andre vandrere!

Hilsen John Øyslebø

Skrevet av Axel Bjelke 20. juni 2017